اهمیّت برخی از فاکتورهای مهم در رئولوژی فراورده های خمیری
اهمیّت برخی از فاکتورهای مهم در رئولوژی فراورده های خمیری
تهیه و تنظیم :
عبدالرضا آقاجانی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد ورامین- پیشوا، باشگاه پژوهشگران جوان ، ورامین ، ایران.
با تشکر از دوست و همکار عزیز جناب آقای مهندس آقاجانی از مقاله ای که ارسال کردند.
چکیده :
ویژگی های بافتی و رئولوژیکی، از خواص کیفی مهم مواد غذایی بوده و در انتخاب و بازارپسندی آنها نقش قابل توجهی ایفا می کنند. در برخی از مواد غذایی ،این ویژگی ها مهمترین خواص ظاهری و حسی فراورده را تشکیل می دهند. رئولوژی، علم مطالعه پاسخ مواد در برابر تنش وارده است و این پاسخ می تواند به دو صورت تغییر شکل و جریان باشد. فراورده های خمیری در بیشتر کشورهای دنیا رواج دارند تا جایی که آنها را غذای خمیری می نامند. سمولینای گندم دوروم ویژه تولیدماکارونی است که توجه به ویژگی های رئولوژیکی در کیفیت نهایی فراورده حائز اهمیّت می باشد.
کلمات کلیدی : تراکم پذیری ، چسبندگی ، رئولوژی ، سفتی،گلوتن.
مقدمه :