عوامل موثر در بهبود کیفی آرد و نان
امروزه در غالب کشورهای دنیا برای بهبود کیفیت نان و افزایش زمان ماندگاری آن از مواد افرودنی بسیار متنوعی کمک می گیرند دلایلی که به خاطر آن این موارد افزودنی در فرمول بکار برده می شوند عبارتند از:
-حفظ کیفیت محصولات ، افزایش جذابیت محصولات ، حفظ تازگی محصولات ، اصلاح تفاوت کیفیت موارد خام مصرفی ( آرد و ...) ، تسهیل در مکانیزاسیون تولید محصولات ، از بین مواد افزودنی مختلفی که به نان برای رسیدن به اهداف فوق اضافه می شوند می توان از امولسیفایرها نام برد .
مهمترین خواصی که از افزودن این مواد به نان انتظار می رود عبارتند از:
1- بهبود حمل و نقل خمیر و تقویت استقامت آن
2- بالا بردن درصد جذب آب خمیر
3- بهبود پاسخ خمیر به زمان استراحت
4- شوک و عمل تخمیر
5- بهبود کیفیت
6- بافت و مغز نان شامل رنگ روشنتر و بافت اسفنجی بهتر و یکنواخت
7- بالا بردن خاصیت ورقه پذیری نان
8- بهبود کیفیت پوسته نان
9- امواسیفیه کردن چربی ها در نان و در نتیجه کاسته شدن از مقدار روغن مصرفی
10-قرنیه شدن و یکنواختی محصولات
11-بالا بردن عمل تولید گاز در زمان تخمیر و در نتیجه کاسته شده از مقدار مخمر مصرفی
12-سریعتر شدن زمان تخمیر و بالا بردن حجم نان تولیدی
13-افزایش زمان ماندگاری نان