آرد و غذا: تحصیلات آکادمیک دانشگاهی شما در چه رشته هایی بوده است؟

جناب آقای مهندس رجبی:  کارشناسی خود را در رشته مدیریت سیاسی و نظامی اخذ کرده ام و در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت عالی اجرایی (مدیریت صنعتی) به تحصیل پرداخته ام.

آرد و غذا: فعالیت شرکت غله منطقه 2 در مورد خرید تضمینی محصول برنج  از چه تاریخی آغاز شده است و چه تعداد مرکز خرید راه اندازی شد؟

 جناب آقای مهندس رجبی:  یکی از فعالیتهای مهم شرکت بازرگانی دولتی خرید تضمینی محصولات برنج و گندم از کشاورزان می باشد و این مسئولیت در استان های برنج خیز مازندران و گلستان  بر عهده شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 گذاشته شده است. با توجه به مصوبه دولت همانند سالهای گذشته جهت کمک به شالیکاران زحمتکش خرید ارقام پرمحصول برنج  از 25 مرداد آغاز شد و به گو نه ای برنامه ریزی شد تا  بر خلاف سالهای گذشته که از انتظار کشاورزان برای تحویل محصول گاها به 48 ساعت می رسیده است جلوگیری شود و با احداث 4 مرکز خرید مستقیم و 2 مرکز خرید از شالیکوبی داران بصورت انبوه و افزایش تیمهای کاری در مراکز خرید موجبات روانسازی خرید شده، بصورتیکه حداکثر زمان انتظار تحویل محصول در ساعات اوج پیک کاری (مثلا صبح) در شلوغ ترین مراکز خرید مثل مراکز خرید شهرستان های نکا و بابل کمتر از 4 ساعت و در همان ساعت در سایر مراکز بطور میانگین کمتر از 2 ساعت بوده است.

آرد و غذا: چه مقدار برنج پرمحصول از کشاورزان خریداری شد؟

جناب آقای مهندس رجبی: در استان مازندران در ماه های اول  (45 روز ابتدای خرید) بیش از 30000 تن برنج پرمحصول خریداری شد ولی از اول مهر شاهد  کاهش ورودی برنج به مراکز خرید و از نیمه دوم مهر نیز تقریبا با توجه به شرایط بازار مراجعه کننده ای نداشته ایم. در استان گلستان نیز 3000 تن برنج پرمحصول خریداری شده است.

آرد و غذا: پرداخت وجه به کشاورزان به چه صورتی بوده است؟

جناب آقای مهندس رجبی:  پرداخت وجه در سال جاری با پیگیری و برنامه ریزی انجام شده به موقع و ظرف مدت  24 ساعت از طریق شبکه جام بانک ملت به حساب کشاورزان  واریز شده است.

آرد و غذا: آیا خرید تضمینی محصول برنج برای سالهای آینده هم ادامه دارد؟

جناب آقای مهندس رجبی:   مطابق مصوبه برنامه پنجم مقرر شده است که خریدهای تضمینی محصولات کشاورزی همچنان برقرار باشد.

آرد و غذا: آیا برنامه ریزی جهت ارسال برنج های خریداری شده به سایر استانها و مراکز مصرف انجام شده است ؟

جناب آقای مهندس رجبی:   برنج های خریداری شده بنا به شرایط  و مقتضیات برای تنظیم بازار استفاده می شود ولی فعلا به عنوان کالای استراتژیک ذخیره سازی شده است که در صورت نیاز توسط شرکتهای تعاونی به کارکنان دولت عرضه می شود. در حال حاظر از همین برنج برای مناسبت ها با صدور حواله توزیع می شود.

آرد و غذا: آیا انتقاد یا پیشنهاد خاصی دارید؟

جناب آقای مهندس رجبی:  با توجه به برنامه ریزی های انجام شده توسط دولتمردان و پرداخت به موقع نقدینگی و برنامه ریزی های انجام شده در شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 به طور نسبی رضایت کشاورزان جلب شده است و تنها مشکل، اختلاف نظرات در بحث تعیین درصد شکستگی برنج و نوع واریته بوده است که به علت  اختلاف قیمت انواع مختلف واریته های برنج با درصد شکستگی مختلف بوده است که کارشناسان شرکت غله و کشاورزان را دچار چالش می کرد که با برنامه ریزی انجام شده و نظارت های سه جانبه (کارشناسان غله، نماینده گان فرمانداریها یا خود کشاورزان، موسسه تحقیقات برنج به عنوان داور طرفین) این مشکل نیز با حداقل چالش سپری شد و پیشنهاد می شود که قیمت خرید تضمینی انواع واریته های برنج یکسان شود چه بسا با یکسان شدن قیمت کشاورزان تمایل بیشتری برای کشت پرمحصول ترین برنج داشته باشند.

لازم است که سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران و موسسه تحقیقات برنج شمال کشور برنامه ریزی های  لازم جهت ترویج بهترین محصول برای کشت توسط کشاورزان در مناطق مختلف استان اقدام لازم را بعمل بیاورند.

آرد و غذا: با توجه به بحث هدفمند سازی یارانه ها اهداف و برنامه های آتی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 چگونه است؟

جناب آقای مهندس رجبی:  علاوه بر فعالیتهای جاری در حوزه گندم، آرد، نان و چشم انداز ارتقای کیفیت نان و کاهش ضایعات آن که با برنامه ریزی های ذیل شاهد رونق کیفی این محصول در آینده هستیم:

1-     آموزش فنی و مهارتی به متصدی یان نانواییها که برابر هماهنگی با سازمان فنی و حرفه ای استان این کار در آینده بطور مستمر در حال اجرا است.

2-     فرهنگ سازی برای نوع پخت نان و بیان ویژگیها ی نان برتر

3-     فرهنگ سازی در زمینه های مختلف مانند  آموزش نگهداری صحیح نان و میزان خرید آن توسط خانوارها

4-     توسعه نان صنعتی در شهرهای استان مازندران با همکاری بخش خصوصی و جذب سرمایه گذار با برخورداری از تحصیلات کم بهره

5-     ارتقای مجتمع های نانوایی برای پخت انواع نان به جای پخت یک نوع نان با افزودنی های مجاز و مختلف به منظور برآوردن ضائقه ها و سلایق مختلف

6-     تامین، ذخیره سازی و توزیع کالاهای استراتژیک برای تنظیم بازار

7-     خرید و ذخیره سازی کالاهای استراتژیک و تنظیم بازار

8-     ورود به فعالیتهای بازرگانی آزاد جهت استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود برای درآمد در راستای تحقق اهداف اصل 44

9-     کنترل و ارزیابی عملکرد و اخذ feed back از نتایج اقدامات برای اصلاح روشها جهت بهبود مستقیم امورات جاری

آرد و غذا: با تشکر از فرصتی که به ما داده اید و آرزوی موفقیت برای تمامی زحمتکشان و دلسوزان میهن عزیز اسلامی

جناب آقای مهندس رجبی:  بنده هم برایتان آرزوی موفقیت روزافزون دارم.