تاثیر وضعیت فسفر قابل دسترس خاک بر روی فعالیت مایکورایزا بر روی گندم بهاره در آرژانتین
تاثیر وضعیت فسفر قابل دسترس خاک بر روی فعالیت مایکورایزا بر روی گندم بهاره در آرژانتین
چکیده:
استفاده از کود فسفره یک عملیات معمول برای بهبود عملکرد گندم در آرژانتین می باشد. در این آزمایش این سوال که آیا فعالیت قارچ های مایکورایزا توسط محتوی فسفر بخش هوایی گیاه کنترل می شود یا با فسفر قابل دسترس، بررسی شد. در مزرعه، مایکورایزا در چهار زمان در دو فصل رشد گندم در سیستم کشت متداول اندازه گیری شد. تیمارها عبارت بودند از: بدون فسفر، 11 تا 22 کیلوگرم در هکتار کاربرد سالانه فسفر در 5 سال قبل، و کاربرد یک بار 164 کیلوگرم در هکتار فسفر در طی 5 سال اخیر. در گلخانه مایکورایزا سه بار در گندم در گلدان با خاک بدون کود داده شده اندازه گیری شد. تیمارها عبارت بودند از: فسفر (0 و 20 میلی گرم در گلدان)، و نیتروژن ( 0 و 150 میلی گرم در گلدان). محدوده فسفر خاک بین 6 و 60 میلیگرم در کیلوگرم بدست آمد و مایکورایزا در 1 تا 67 درصد از طول ریشه تجمع کرده بود. کاربرد کود فسفره باعث افزایش رشد و محتوی فسفر گیاه شد ولی مایکورایزا را کاهش داد. تغییرات در تجمع مایکورایزا به محتوی فسفر خاک محل آزمایش ربط داده شد.
منبع:
Applied Soil Ecology, 2006, Article in Press